****    وبلاگ چقاگرگ     ****

**** وبلاگ چقاگرگ ****

این وبلاگ محلی است برای ابراز ایده ها ، انتشار اخبار ، مسائل فرهنگی ؛ معرفی اندیشمندان همتبار و...
****    وبلاگ چقاگرگ     ****

**** وبلاگ چقاگرگ ****

این وبلاگ محلی است برای ابراز ایده ها ، انتشار اخبار ، مسائل فرهنگی ؛ معرفی اندیشمندان همتبار و...

'گروه تحصیل کردگان هیودی در واتساپ

اگرچه فعالیت وبلاگ نویسی کمی کمتر شده اما از اون طرف فعایت در شبکه های اجتماعی امانمان رو بریده است

اما به لطف خدا توانستیم با ایجاد گروه تحصیل کردگان هیودی اعم از لیسانس و فوق لیسانس و دکتر  تعداد حدود 90 نفر از اندیشمندان و خبرگان ایل را دور هم جمع کنیم به تعدادی از آنها اشاره میکنیم تا بهتر بشناسید

دکتر بلوطی دکترای استعداد یابی کودکان

دکتر سبزیان دکترای مدیریت تکنولوژی و مدرس زبان

دکتر مرتضی هیودی دکترای داده های ریاضی در رایانه و استاد دانشگاه

دکتر عبدا... شمیسا دکترای برق

دکتر حجت کوثریان دکترای فلسفه

دکتر محسن حسین زاده دکترای پتروشیمی

مهندس خسرو ملا فوق لیسانس مدیریت استاد دانشگاه

محمد پرنیان فر فوق لیسانس مشاوره تحصیلی آموزش و پرورش دزفول

خانم شمیسا فوق لیسانس شیمی

 خانم حسن زارعی فوق لیسانس روانشناسی

خانم الهام سلیمانی فوق لیسلنس فیزیک

مهندس جمال طیب پور فوق لیسانس پتروشیمی

خانم نوری خبرنگار خبرگزاری مهر

مهدنس موسی کوثریان فوق لیسانس هوا فضا

اصغر انوشه فوق لیسانس متللوژی


ادامه دارد..... 

تاکسی تلفنی روستای چقاگرگ

اطلاعیه




به لطف همتباران هیودی  به مناسبت ایام مبارک ولادت امام زمان در خرداد ماه سال جاری

اولین تاکسی تلفنی سیار  به مدیریت  قلی سلیمانی  و  حسین نصیر ملا با چند دستگاه خودروی  مجهز  و با مناسبترین قیمت 

آماده خدمات رسانی به همولایتی های خوب چقاگرگ میباشد شماره تماس گرفته   09168189023-09169411956 

 و در مسیرهای بین روستایی و یا مزارع و یا شهرستان الیگودرز از


این تاکسی تلفنی بهرمند گردند.


امید است بزودی امکاناتی دیگر از جمله نانوایی ، تعمیرگاه تراکتور ،

خواربار فروشی ، لوازم خانگی ،بسته بندی محصولات ، فروشگاه ادوات کشاورزی  و.... در این روستای گردشگر و باستانی به بهره برداری برسد.

ایام جوانی کجا رفت ؟

ایام جوانی همتبارانمان کجا رفت؟

http://s3.picofile.com/file/8195233834/02062012609.jpg

از بدو پیروزی انقلاب ایران و شروع یکپارچه مهاجرت روستایان به شهرها خصوصا در مناطق لر نشین و همزمانی آن با شروع جنگ تحمیلی بسیاری از همتباران ما در ایام جوانی عمر لذت بخش و فعال خود را در شهرهای مختلف گذراندند و یا به عبارتی فرار مغزها از روستا به شهرها را در پی داشت .

با به ثمر رسیدن انقلاب بدلیل عدم امکانات اولیه از جمله برق و آب و تلفن و یا شغل و پیشه درست و حسابی و بدلیل از هم پاشیدن مدیریت روستا و خروج پاسگاها از دهات مردم سراسیمه به شهرهایی که حاصلخیزتر بودند و یا شغل کارگری در آن شهرها بیشتر بود (مانند خوزستان )  جوانان ما به این ممالک روی آوردند و هرکس بنا بر پیشه یا استعداد و یا توان خود ؛

شغلی را دست و پا کرد و بسیاری هم در ادارات مختلف به استخدام در آمدند  و مناطق سردسیری و ییلاقی و روستایی خود را رها ساختنند و بدون در نظر گرفتن آینده مهاجرت کردند.

واما این در حالی بود که جنگ تحمیلی نیز آغاز شد و بسیاری خرابی به بار آورد که توسط همین همتباران ما دوباره احیاء و باسازی شدند .  مراتع و کشاورزی خوزستان را  آباد کردند ساختمانها ساختند وتجربه ها آموختند و شناسنامه هایی برای فرزندان خود در آن شهرها گرفتند و حتی لهجه خود را نیز  تغییر دادند و اکنون که قرسوده شده و بازنشته گردیده اند دوبار راه بسوی زادگاه اولیه خود می پیمایند  و بر سر ملک و املاک خود آمدند اما در اینجا نیز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.

آری در آن زمان که نیروی جوانی را داشتند نماندند و رفتند و اکنون که دیگر حال  کار ندارند برگشتند و جنگ روانی برای خود و خانواده بوجود آورده اند.

مثلا خانواده ای رومیشناسم که زن و بچه هایش حاضر به ادامه زندگی در روستا نیستند اما خود بسیار علاقه مند است که در روستا زندگی کند و آبادی اجدادی خود را دوبار بسازد اما اکنون دیگر نه آن توان جوانی را دارد و نه آن خلاقیت گذشته یک فردی 50 یا 60 ساله که هزاران دردو رنج با خود همراه آورده و میخواهد در این ایام باقی مانده کمی خوش باشد

به نظر شما چه دلخوشی میتواند داشته باشد فردی که در ایام جوانی می تونست ایده خلق کند عمارت عالی و شیک بسازد زمین هایش را یکپارچه سازد اکنون میگوید میخوام چکار یکی دواتاق بس است  دیوار بلوکی میکشم و یک توالت و یک حمامک کوچک و یک اتاق بنا میکنم .

 کشاورزی را هم که به باد فنا برده اند بیشتر زمین هایشان دست افرادی مانده که از سابق مهاجرت نکردند و آنها دارند بهره برداری میکنند و اگر چه سودی حاصلشان نمیشود اما نمیگذارند حتی یک درخت بنشانند و شبانه آنها را از ریشه در می آورند هرکس هم حرفی بزند میگویند شما مهاجر هستین ببینید هم در آن شهرهای مثلا خوزستان مهاجر بودند و هم اکنون که با فراخوان دولت برسر مزارع خود برگشتند نیز مهاجر خطابشان میکنند خودشان هم نمیدانند اسرائیلی هستن یا فلسطینی.

اکنون چاره چیست ؟

-افرادی باید دوباره آستین بالا بزنند و از نو فرهنگ سازی کنند

-دولت باید به کمک شان بشتابد و طرح یکپارچه سازی را احیا کند

-طرح آبیاری قطره ای و بارانی سریعا به اجرا در آید

-امکاناتی مانند جاده آسفالته ؛ برق‌؛ آب ؛ تلفن ؛ آب بهداشتی ؛ و... تامین شود

-یک حکم حکومتی برای افراد خاطی در نظر گرفته شود و افرادی که مانع پیشرفت روستا میشوند برابر قانون با آنها برخورد میشود.

-مدیریت و برنامه ریزی دهداری و دهیاری روستاها ساماندهی شود

-حق آبه برای هر جفت رعیتی مشخص شود و دولت خود آب کشاورزی را کنترل و به دست بگیرد

و....

 

مشکل ملت لرچیست ؟

میگویند نویسندگان لر دست به قلم نمیشن ؟ باشه مینویسم اما باید به آن عمل کنید .

خود میدانید ملت لر ملتی بود که هر آنچه در تاریخ دارد بماند اما در کلام الهی خوانده اید که سرنوشت هر قومی بدست خودش رقم می خورد .

تفاوت دیدگاهی ما با دیگر ایرانیان مثلا اصفهانیا آن است که آنها همیشه تابع بودند یعنی هر آنچه از آنها خواستند از گفتن کلمه چشم دریغ نکردند اگرچه انجام نمی دادند.

اما ملت لر هرگز زیر بار نمی رود و همش می خواهد به تنهایی تصمیم بگیرد کار گروهی را تنها در فاتحه خوانی میدانند

البته نگفتم باید زیر بار هر ذلتی رفت ؟ نه ؛ اما باید کمی هم سیاست بخرج بدهیم و کمی درایتمان رو بیشتر کنیم  حواسمان به دور و برمان باشد  اگر دوتا همکار لر کنار هم بودیم حوای هم داشته باشیم نه هروقتی به یک مقامی رسیدیم حتی محل زادگاهمان رو نیز فراموش کنیم قدرت اعم از هر آنچه باشد بجز قدرت علمی فسا آور است .

پس کار فرهنگی زیادی رو میطلبد . وقتی هنوز توی روستای ما آب کشاورزی همدیگر رو شبانه قطع میکنن بخاط گندم خودش ، انتظار چی دارید .وقتی جلوی چشمانمان قمرود درست میکنن و آب منطقه رو میبرن و صدامون در نمی آد چه انتظاری داریم.

یادتونه اصفهانیا بخاطر آبشون چکار کردن یادتونه تبریزی ها بخاطر تیم شان چکار کردن . یادتونه غربی ها بخاطر کمی تغییر در قوانین و یا در قیمت ها چگونه به مسالمت آمیز میان تو خیابانها و اعتراض میکنن .

کی و کجا شنیده اید که لر ها بخاطر حتی آسفالت نشده جاده روستاییشان اعتراض کنن و یا بخاطر عدم آب بهداشتی اعتصاب غذا کنن .

شرکتی به نام لاله فکه ظاهرا از سپاهیان قهرمان دیروز است . مدت 12 سال است 172 هکتار اراضی کشاورزی مردم روستا چقاگرگ الیگودرز را به بهانه طرح از منابع طبیعی با رایزنی مخفی گرفته است اعتبارات زیادی گرفته اما دریغ از رشد یک دانه میوه در این 12 سال  اکنون که مردم بیدار شده و اعتراض کردن و نوش داروی بعد از مرگ سهراب شدن رفتن شکایت کردن و دستشان به جایی نرسیده البته جالب است بدانید طرف حکم 4 سال زندانی برای دهدار این روستا گرفته است .

بله مشکل ما مشکل فرهنگیه .مشکل ما مشکل عدم مطالعه است اکنون بوسیله پیام کوتاه میتوان بسیاری از مردم رو در سراسر گیتی خبر دار کرد فردی از روستای ما میگوید ما باید مانند گذشته میل دار  یا همان پاکار بگیریم یعنی برای روز آبیاری جار بزند ای مردم بیل دار آبیار امروز برای لایه روبی جمع شوید و...

مشکل ما اینهاست مشکل ما با هم نبودن است مشکل ما زیر بار نرفتن است و هرکس ساز خودش را نواختن

ملاحظه کنید اگر یک همتبار اندیشمند بیاید و برای گروهی از ما حرف بزند و یا سخنرانی کند مسخره اش میکنیم اما اگر یک فرد آخوند نما شقله بیاید حرف بزند برامون همه سرتا  پا  به گوش می نشینیم

پس بیاید مشکل را ریشه ای حل کنیم  

دولت دارد مرتب از احیا روستاها حرف میزند و مردم را دوباره تشویق به برگشت به روستا میکند اما به محضی که مردم ما کم کم دارند برمیگردند عده ای که قبلا در روستا مانده اند آنها را مهاجر خطاب کرده و برایشان ایجاد دردسر میکنند به محض اینکه یکی از آنها برای احداث خانه کلنگ میزند و یا درختی بر زمین مینشاند دیگران به وی حمله ور میشود و نمیگذارند کار نجام شود . اما در چند سال اخیر با وجود شبکه های ماهواره ای و نصب آنها در منازل روستایی آرام آرام دارن متوجه میشن که نباید اینکار رو انجام بدن و کم کم  داره از مقاومتشان کاسته میشود که این مورد را هم به فال نیک میگیریم . 

همه شهرها و روستاهای لر نشین این مشکلات را دارند من مدتی است دنبال اسناد و اشیا قدیم برای احداث موزه و یا حتی همایشی در این رابطه هستم مدتها هم به منازل بستگان رفته ام و دیده ام که فلان شی در کنار حیاط و یا انباری منزلش پرت شده و یا بارها دیده ام که به نان خشکه ای میدن و مجانی می برد اما به محضی که من گفتم میشه این شی یا کتاب قدیمی را بردارم مقاومت میکند و فورا قایم میکند علیرغم آنکه براشون توضیح میدم برای چه کاری لازم دارم وقصد و نیتم احیای فرهنگ و آداب مردمان قدیم و حفظ فرهنگ و اصالت هاست اما با این وجود مقاومت میکنند ....  

پس تا دیرتر نشده آستین بالا بزنید  

در تمام دنیا داد میزنن زمین از بی آبی دارد جان می دهد در روستای ما هنوز برای یکپارچه سازی اراضی و طرح بارانی دارن مقاومت میکنن و آب خدادادی همچنا فوران و هدر می رود و مسئولین الیگودرز هم به فکر نیستن و هی میگن باید کشاورزان خودشان به توافق برسن بابا عده ای هستن بخاطر اینکه زمین های مفت دیگران دستشان افتاده مقاومت میکنن و حاضر به همکاری نیستن تا فشاری از طرف دولت نباشد کسی اینکار رو انجام نمیده پس لازم است فشارها از طرف دولت و محیط زست و اداره کشاورزی و اداره آب بر این مناطق بشتر شود و زمینها رو یکپارچه کنند و طرح بارانی و قطره ای ایجاد شود تا دیگران نیز از این بهره خدادادی استفاده کنند عشایر را اسکان دهند تا به محیط زیست لطمه نزنند  و..

اگر دیر بجنبید سرنوشت بدتری در آنچه کلام الهی گفته در انتظار شماهاست. 

 

 با احترام : علی حسین زارعی مدیریت وب سایت چقاگرگ

175 غواص شهید وبه یاد شهدای هیودی

                   وبلاگ نیوز 


عناوین ویژه

تقسیم اراضی جهت یکپارچه سازی

به نام ایزد یکتا

اولین اقدام در فاز 4 یکپارچه سازی اراضی زراعی چقاگرگ در روز جمعه مورخ 94/3/22  با حضور جمع زیادی از مالکان و کشاورزان روستای چقاگرگ برگزار گردید

در این جلسه که با توضیحات دهدار  محترم چقاگرگ جناب سبزیان  با مالکان و ابراز نظرات متفاوت از سوی مردم  نهایتا به این نتیجه رسیدند که ابتدا مراتع را تقسیم بندی نمایند و در مرحله دوم زمینهای کشاورزی را یکپارچه سازند

سپس  در جلسه بعداظهر همگی به محل سیکستان مراجعه و مراتع را به سه  تا  دو دانگی  تقسیم نمودند 

لازم بذکر است که هر دانگ 10 جفت رعیتی دارد که در مجموع کل اراضی به 60 جفت می رسد 

ودر پایان نمایندگان دانگ ها مشخص شدند  و مراتب صورتجلسه و امضا شد و قرار بود در روز شنبه دهدار محترم چقاگرگ صورتجلسه را تحویل بخشدار محترم الیگودرز نمایند 

لازم بذکر است هیچگونه اعتراضی از سوی سایر مالکان پذیرفته شده نیست زیرا با رای اکثریت و اطلاع قبلی این جلسه برگزار گردید و با خاطیان برابر قانون برخورد خواهد شد

نقشه

 نقشه طرح جامع خیابانهای چقاگرگ

 

 

 http://s3.picofile.com/file/8194094976/1434105665851.jpg

 

 چقاگرگ از روی ماهواره 

 

 

واین تصویر را هم باید خوب بیاد بیارید 

شرکت مردم در جشن 2500 ساله شاهنشایی در روستای چقاگرگ جلوی مدرسه قدیم  

 

 

واین هم تعدادی از همتباران در روز خاکبرداری از دبستان شهید علی سلیمانی چقاگرگ 

که بدست پرتوان برادر بزرگوارمان حاج پرویز هیبدی ساخته و بازسازی شد 

 

  

نماینده خوب مردم الیگودرز جناب مهندس توکلی در چقاگرگ

جلسه 15/3/94 روستای چقاگرگ   

 با حضور جناب مهندس توکلی نماینده مردم الیگودرز 

  

 

 محمودی- بخشدار بربرود غربی  

رضایی- رییس منابع طبیعی 

قیاسی- امور عشایر  

لونی - ریسس حلال احمر  

سرلک- مشاور نماینده در امور آب   

سبزیان -جهاد کشاورزی   

اداوی- اداره راه    

دهدار چقاگرگ اعضای شورای روستا اهالی روستا و عشایر هیودی  

مهندس طرانی ملا از دزفول    

مهندس زارعی از اصفهان    

سهراب محمودی از تهران   

وتعدادی از مسئولین محلی و دولتی  شهرستان  و روستاهای اطراف در حسینه روستای چقاگرگ برگزار گردید . 

 

دراین جلسه پس از تلاوت کلام الهی   

 مهندس طرانی ملا ضمن تبریک ایام و مصادف شدن آنها با ایام 14 خرداد رحلت امام وهمچنین خوش آمد گویی به مدعوین 

 

 محترم به  خلاصه مشکلات منطقه اشاره نمودند  

 

 

سپس حسین سبزیان  دهدار چقاگرگ گزارش کاملی از اقدامات انجام شده در روستا و همچنین مشکلات ناشی از عدم آب لوله  

کشی  بهداشتی و طرح یکپارچه سازی اراضی ، لایه روبی کانال آب  و شرکت لاله فکه که 172 هکتار از اراضی زیر کشت این روستا  را از منابع طبیعی دریافت نموده و به اراضی مردم تعرض نموده است اشاره نمودند  

 

سپس بخشدار الیگودرز در بخش بربرود غربی به ایراد سخن پرداختند ودرادامه نماینده مردم الیگودرز از وی خواستند با ریختن 

 

 قیر درخیابانهای این روستا اقدام به جدول بندی و خیابان کشی روستای چقاگرگ اقدام نمایند .  

 

  

ودر ادامه جناب رضایی از منابع طبیعی و جناب قیاسی از امور عشایر در رابه از هدف طرح های ایجاد شده گزارشی را ارائه 

 

 نمودند.  سپس جناب  شافعی  از مالکین  روستای خلیل آباد گزارشی از وضعیت دالونی و منطقه خلیل آباد  و روستای آباریک   ارائه  نمودند 

     

 

( چقاگرگ و خلیل آباد و آباریک سه روستای منطقه  سکونتگاه ایل بزرگ ایل هیودی میوند چهارلنگ بختیاری است)    

ودر ادامه جناب مهندس توکلی  نماینده محترم  مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از اهالی منطقه خصوصا 

 

 مردم روستای چقاگرگ  و مسئولین زیربط گلایه های مردم را بر حق دانست و یکی از مشکلات اعتبارات کنونی در این دولت را 

 

 تحریم های اعمال شده دانست اما با ذکراین نکته که اقدامات خوبی نیز انجام پذیرفته است ؛ عنوان کرد خوشبختانه با تعاملی که  

 

با  نمایندگان همتبار در مجلس داریم اینجانب و جناب پاپی زاده عضو کمسیون تلفیق مجلس هستیم و توانستیم بودجه استان لرستان را از230 میلیارد سال 93 به 853 ملیارد د سال 94 برسانیم  

 

  

ودرادامه حق آبه روستای چقاگرگ را 400 لیتر در ثانیه اعلام کرد و افزود مسئولین اداره آب منطقه مسئولیت لایه روبی کانل 

 

 آب  روستا را بر عهده گرفته  به ایجاد شبکه بارانی و قطره ای مردم در فاز 4 کمک کنند تا هرچه سریعتر طرح یکپارچه سازی 

 

 اراضی چقاگرگ بر طرف گردد چرا که سود آن به جیب مردم خواهد رفت  

    

در مورد مشکلات برق روستا که چندین بار در حین سخنان ایشان قطع شد نیز فرمودند بنده از این وضعیت راضی نیستم و باید 

 

 مشکل برق روستا بزودی حل شود    

وبعنوان شیرینی ایام خرداد و ولادت حضرت مهدی (ع)  اعتبارات روستای چقاگرگ را دوبرابر اعلام کردند  

.

 ودر رابطه با طرح شرکت لاله فکه فرمودند بایستی با اعلام شکایت مردم به دادگاه و احقاق حق خود حکم بگیرند تا 

 

 زمینهایبیشتر از حدمجاز مجوز شرکت یادشده به مردم برگرداننده شوند وبا توجه به گفته های  جناب رضایی که فرمودند این 

 

 172 هکتار  بصورت امانی تا 15 سال در اختیار وی قرار گرفته و چنانچه در این مدت پروژه خود را به اتمام نرساند بایستی 

 

 زمینها به مردم  وگذار گردد ( شایان ذکر است که شرکت لاله فکه مدت 12 سال است که 172 هکتار زمینهای زراعی مردم را 

 

 تصرف و اقدام به کاشت تعداد معدودی درخت نموده و اعتبارات دریافتی را در جاهای دیگر صرف نموده است  ).  

 

ودر ادامه خواستار پیگیری آب آشامیدنی مردم از طریق چاه روستای چشمه پر شدند که تنها معارض آن هنوز راضی نشده که 

 

 منبع  اصلی را در زمین وی قرار دهند که جناب مهندس تاکید سریع بر رفع مشکل نمودند . 

 

در پایان جلسه مسئولین مربوطه به سواات مردم پاسخ دادند  

             

تهیه و تنظیم : مهندس علی حسین حسن زارعی مدیریت وب سایت چقاگرگ

http://chogha.blogsky.com/