****    وبلاگ چقاگرگ     ****

**** وبلاگ چقاگرگ ****

این وبلاگ محلی است برای ابراز ایده ها ، انتشار اخبار ، مسائل فرهنگی ؛ معرفی اندیشمندان همتبار و...
****    وبلاگ چقاگرگ     ****

**** وبلاگ چقاگرگ ****

این وبلاگ محلی است برای ابراز ایده ها ، انتشار اخبار ، مسائل فرهنگی ؛ معرفی اندیشمندان همتبار و...

مشکل ملت لرچیست ؟

میگویند نویسندگان لر دست به قلم نمیشن ؟ باشه مینویسم اما باید به آن عمل کنید .

خود میدانید ملت لر ملتی بود که هر آنچه در تاریخ دارد بماند اما در کلام الهی خوانده اید که سرنوشت هر قومی بدست خودش رقم می خورد .

تفاوت دیدگاهی ما با دیگر ایرانیان مثلا اصفهانیا آن است که آنها همیشه تابع بودند یعنی هر آنچه از آنها خواستند از گفتن کلمه چشم دریغ نکردند اگرچه انجام نمی دادند.

اما ملت لر هرگز زیر بار نمی رود و همش می خواهد به تنهایی تصمیم بگیرد کار گروهی را تنها در فاتحه خوانی میدانند

البته نگفتم باید زیر بار هر ذلتی رفت ؟ نه ؛ اما باید کمی هم سیاست بخرج بدهیم و کمی درایتمان رو بیشتر کنیم  حواسمان به دور و برمان باشد  اگر دوتا همکار لر کنار هم بودیم حوای هم داشته باشیم نه هروقتی به یک مقامی رسیدیم حتی محل زادگاهمان رو نیز فراموش کنیم قدرت اعم از هر آنچه باشد بجز قدرت علمی فسا آور است .

پس کار فرهنگی زیادی رو میطلبد . وقتی هنوز توی روستای ما آب کشاورزی همدیگر رو شبانه قطع میکنن بخاط گندم خودش ، انتظار چی دارید .وقتی جلوی چشمانمان قمرود درست میکنن و آب منطقه رو میبرن و صدامون در نمی آد چه انتظاری داریم.

یادتونه اصفهانیا بخاطر آبشون چکار کردن یادتونه تبریزی ها بخاطر تیم شان چکار کردن . یادتونه غربی ها بخاطر کمی تغییر در قوانین و یا در قیمت ها چگونه به مسالمت آمیز میان تو خیابانها و اعتراض میکنن .

کی و کجا شنیده اید که لر ها بخاطر حتی آسفالت نشده جاده روستاییشان اعتراض کنن و یا بخاطر عدم آب بهداشتی اعتصاب غذا کنن .

شرکتی به نام لاله فکه ظاهرا از سپاهیان قهرمان دیروز است . مدت 12 سال است 172 هکتار اراضی کشاورزی مردم روستا چقاگرگ الیگودرز را به بهانه طرح از منابع طبیعی با رایزنی مخفی گرفته است اعتبارات زیادی گرفته اما دریغ از رشد یک دانه میوه در این 12 سال  اکنون که مردم بیدار شده و اعتراض کردن و نوش داروی بعد از مرگ سهراب شدن رفتن شکایت کردن و دستشان به جایی نرسیده البته جالب است بدانید طرف حکم 4 سال زندانی برای دهدار این روستا گرفته است .

بله مشکل ما مشکل فرهنگیه .مشکل ما مشکل عدم مطالعه است اکنون بوسیله پیام کوتاه میتوان بسیاری از مردم رو در سراسر گیتی خبر دار کرد فردی از روستای ما میگوید ما باید مانند گذشته میل دار  یا همان پاکار بگیریم یعنی برای روز آبیاری جار بزند ای مردم بیل دار آبیار امروز برای لایه روبی جمع شوید و...

مشکل ما اینهاست مشکل ما با هم نبودن است مشکل ما زیر بار نرفتن است و هرکس ساز خودش را نواختن

ملاحظه کنید اگر یک همتبار اندیشمند بیاید و برای گروهی از ما حرف بزند و یا سخنرانی کند مسخره اش میکنیم اما اگر یک فرد آخوند نما شقله بیاید حرف بزند برامون همه سرتا  پا  به گوش می نشینیم

پس بیاید مشکل را ریشه ای حل کنیم  

دولت دارد مرتب از احیا روستاها حرف میزند و مردم را دوباره تشویق به برگشت به روستا میکند اما به محضی که مردم ما کم کم دارند برمیگردند عده ای که قبلا در روستا مانده اند آنها را مهاجر خطاب کرده و برایشان ایجاد دردسر میکنند به محض اینکه یکی از آنها برای احداث خانه کلنگ میزند و یا درختی بر زمین مینشاند دیگران به وی حمله ور میشود و نمیگذارند کار نجام شود . اما در چند سال اخیر با وجود شبکه های ماهواره ای و نصب آنها در منازل روستایی آرام آرام دارن متوجه میشن که نباید اینکار رو انجام بدن و کم کم  داره از مقاومتشان کاسته میشود که این مورد را هم به فال نیک میگیریم . 

همه شهرها و روستاهای لر نشین این مشکلات را دارند من مدتی است دنبال اسناد و اشیا قدیم برای احداث موزه و یا حتی همایشی در این رابطه هستم مدتها هم به منازل بستگان رفته ام و دیده ام که فلان شی در کنار حیاط و یا انباری منزلش پرت شده و یا بارها دیده ام که به نان خشکه ای میدن و مجانی می برد اما به محضی که من گفتم میشه این شی یا کتاب قدیمی را بردارم مقاومت میکند و فورا قایم میکند علیرغم آنکه براشون توضیح میدم برای چه کاری لازم دارم وقصد و نیتم احیای فرهنگ و آداب مردمان قدیم و حفظ فرهنگ و اصالت هاست اما با این وجود مقاومت میکنند ....  

پس تا دیرتر نشده آستین بالا بزنید  

در تمام دنیا داد میزنن زمین از بی آبی دارد جان می دهد در روستای ما هنوز برای یکپارچه سازی اراضی و طرح بارانی دارن مقاومت میکنن و آب خدادادی همچنا فوران و هدر می رود و مسئولین الیگودرز هم به فکر نیستن و هی میگن باید کشاورزان خودشان به توافق برسن بابا عده ای هستن بخاطر اینکه زمین های مفت دیگران دستشان افتاده مقاومت میکنن و حاضر به همکاری نیستن تا فشاری از طرف دولت نباشد کسی اینکار رو انجام نمیده پس لازم است فشارها از طرف دولت و محیط زست و اداره کشاورزی و اداره آب بر این مناطق بشتر شود و زمینها رو یکپارچه کنند و طرح بارانی و قطره ای ایجاد شود تا دیگران نیز از این بهره خدادادی استفاده کنند عشایر را اسکان دهند تا به محیط زیست لطمه نزنند  و..

اگر دیر بجنبید سرنوشت بدتری در آنچه کلام الهی گفته در انتظار شماهاست. 

 

 با احترام : علی حسین زارعی مدیریت وب سایت چقاگرگ

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد